Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani  

Splošni pogoji poslovanja  spletne trgovine Modrček.si so v lasti podjetja Lorano, Spletna prodaja, Ana Urh s.p., sestavljeni so skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.


PODATKI O PODJETJU

Lorano, Spletna prodaja, Ana Urh s.p., Trebija 53a, 4224 Gorenja vas

Matična številka: 7186827000

ID za DDV: SI30783151

TRR: SI56 0763 3461 0919 363 (Gorenjska Banka)

Storitve spletne trgovine lahko koristite, ko se registrirate kot uporabnik. Ob registraciji v sistem pridobite uporabniško ime, ki je enako naslovu vaše e-pošte, in geslo, ki ga določite sami. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata ter povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec, ki je starejši od 16 let, postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Kupcu (obiskovalcu) se tako poenostavi postopek nakupa, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki popolnoma zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se kupec (obiskovalec) strinja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Modrček.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 

1. POSTOPEK NAKUPA

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletni katalog izdelkov. Na levi strani imate na voljo različne filtre, ki vam omogočajo, da čim hitreje pridete do želenega izdelka. Enostavno iskanje izdelkov vam omogoča tudi iskalnik po ključnih besedah, ki se nahaja desno zgoraj.

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, izberite ustrezno velikost in kliknite zlati gumb »v košarico«. Zgoraj desno v košarici lahko spremljate količino artiklov, ki jih imate v njej. Če se z miško ustavite na gumbu »košarica«, se vam prikaže seznam artiklov, ki jih imate v košarici, skupni znesek in gumb »na blagajno«.

Ko želite zaključiti nakup v košarici kliknete gumb »na blagajno« ter sledite korakom nakupa.

 

1.1 KORAKI PROCESA NAKUPA:

 1. 1. KOŠARICA: tukaj lahko poljubno spremenite količine izbranih izdelkov. Za izračun skupnega zneska pritisnite gumb »posodobi količine«.
 2. Kliknete gumb »Na 2. Korak« ⇒ PLAČILO. Če ste že prijavljeni, s svojim profilom izberete način plačila, sicer se morate pred tem registrirati oziroma prijaviti.
 3.  
 4. 2. PODATKI O PLAČILU: Preverite svoje podatke in izberite način plačila.
 5. Kliknete gumb »Na 3. Korak« ⇒ DOSTAVA.
 6.  
 7. 3. PODATKI O DOSTAVI: Vpišite podatke za dostavo.
 8. Kliknite gumb »Na 4. Korak« ⇒ PREGLED.
 9.  
 10. 4. PREGLED NAROČILA: Še enkrat preverite vsebino in količine naročenega blaga, podatke plačnika in naslov dostave.
 11. Kliknite gumb »Na 5. Korak« ⇒ NAROČILO. Navigacija vas glede na izbran način plačila preusmeri na stran, kjer izvedete plačilo.
 12.  
 13. 5. VAŠ RAČUN: Nakup je potrjen. Izpiše se vam vaša številka naročila. Vse informacije o naročilu prejmete tudi na vaš e-mail naslov.

 

2. NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • PLAČILO PO POVZETJU: Pri plačilu po povzetju boste plačali dostavni službi Pošta Slovenije. Pošta slovenije zaračunava 
 • PREDRAČUN: Po naročilu boste na vaš e-mail prejeli račun z vsemi podatki za nakazilo.PODATKI ZA NAKAZILO: IBAN: SI56 0763 3461 0919 363 (Gorenjska Banka), Lorano, Ana Urh s.p., Trebija 53a, 4224 Gorenja vas, NAMEN PLAČILA: napišite svoje ime in priimek ali številko računa.
 • PLAČILO UPN OBRAZCA (na banki ali pošti)

 

3. CENE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).  Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.

Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

 

4. ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.a

Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

5. NAROČILO

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino in kupcem (obiskovalcem) je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca (obiskovalca). Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče

ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

OBDELAVA NAROČILA

Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

HRANJENJE NAROČILA

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko tudi prejme račun na vpisan elektronski naslov.

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Potrošnik lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

MENJAVA IZDELKA ZA DRUG IZDELEK

Kadar kupec ugotovi, da mu velikost naročenega izdelka ne ustreza, lahko le tega zamenja za drug izdelek. To stori tako, da najprej kontaktira spletno trgovino na e-naslov: info@modrcek.si in nas obvesti kateri izdelek želi zamenjati ter s katerim izdelkom le-tega želi zamenjati. V primeru, da je cena zamenjanega izdelka nižja, se razlika kupnine zamenjanega izdelka vrne na TRR račun kupca. V primeru, da je cena zamenjanega izdelka višja od kupnine zamenjanega izdelka pa je potrebno doplačilo te razlike. Prav tako pa ponovno nastanejo štroški pošiljanja v vrednosti 3,00 eur.

ODSTOP OD POGODBE / NAROČILA

Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 15 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila. Izjema so izdelki, ki jih zaradi narave izdelka, higienskih in zdravstvenih razlogov kupec ne more vrniti oziroma zamenjati, kar je tudi napisano pri opisu izdelka.

Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni in nepoškodovani embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, kamor kupec želi prejeti vrnjeno plačilo.

Kupec mora blago vrniti podjetju v 15 dneh po pisnem sporočilu na naslov podjetja.

Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca. Ponudnik vrne celotno kupnino zmanjšano za manipulacijske stroške (poštnina in bančna transakcija) takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 15 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR-kupca.

 

6. DOSTAVA

Dostavo prejetih naročil vrši Pošta Slovenije. Strošek dostave je 3,00€, pošta pa si pri odkupninskih pošiljkah zaračuna še vplačnino v znesku 1,05€.   Ob odpremi vašega naročila prejmete potrditveni mail. Za naročila v vrednosti nad 50€ stroške dostave v celoti krije ponudnik. 

Blago pošiljamo preko Pošte Slovenije. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Pri artiklih, kjer bodo roki dostave daljši, kot so sicer predvideni, bo kupec o spremenjenem roku dobave obveščen.

Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja en dan, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati, (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti ...) podaljša.

Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.
Če želite naročiti naše izdelke v Sloveniji, vendar jih želite dostaviti na območje zunaj ozemlja Republike Slovenije, prosimo, da nam pišete na elektronski naslov: infomodrcek@gmail.com . 

V primeru, da vas ob dostavi pošiljke ni doma, vam pismonoša v nabiralniku pusti obvestilo o poštnem paketu, ki ga prevzamete na pošti. Če le tega ne prevzamete v roku 10 dni, vas pošta še enkrat poskuša kontaktirati. Po 10 dneh čakanja na vaš prevzem se paket vrne v skladišče. Spletna trgovina Modrcek.si pridržuje pravico, da vam zaračuna manipulativne stroške v višini 15 €.

 

7. REKLAMACIJE, PRITOŽBE IN SPORI

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova infomodrcek@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

8.DARILA OB PROMOCIJSKIH AKCIJAH

Ker radi razvajamo naše kupce občasno izvedemo posebne akcije in promocije, kjer kupec lahko izkoristi prejem brezplačnega darila ali izdelka po zelo ugodni ceni. Pri tem so količine in možna darila vedno nedvoumno navedena. V kolikor se kupec  / obiskovalec odloči, da izkoristi takšno akcijo, se hkrati strinja in obveže, da se mora v primeru delnega ali celotnega vračila izdelkov vrniti tudi darilo/a. 

Prav tako daril, ki jih stranke dobijo brezplačno ob nakupu, ne menjamo in ne vračamo vrednosti takšnega izdelka.

 

9. PRIJAVA V VIP CLUB

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi v VIP CLUB občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi iz VIP CLUB-a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modrcek.si

VIP CLUB - Vaš e-mail naslov bomo uporabili za namene direktnega trženja (pošiljanje e-novic o novostih in posebnih ponudbah v naši spletni trgovini)

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in delovanje spletne strani.

Preberi več

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ana Urh s.p.